culinaire zaken .nl |
Marsalaschuim (Zabaione) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 100 8 4 |
deciliter gram stuks stuks |
marsala suiker (basterd-,wit) eidooier lange vinger | ||
Berei- ding |
Klop de eierdooiers luchtig met de suiker. Klop vervolgens de marsala er doorheen. Doe het mengsel in een kom, zet deze boven een pan heet, maar niet kokend water en blijf kloppen (met een electrische handmixer) tot er een dik schuim is ontstaan. Serveer bij dit warme glazen opgediende gerecht lange vingers. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1372 KiloJoules 327 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 11 gram 0 gram |