culinaire zaken .nl |
Krokante pannekoeken met abrikozen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 8 4 4 2 1 400 - |
gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel stuks gram naar smaak |
cornflakes jam (abrikozen-) beschuit olie suiker ei (kip) pannekoekmix kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Maak de pannekoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer de pannekoeken met abrikozenjam en rol de pannekoeken stijf op. Snij elke pannekoek in twee helften. Kruimel beschuiten en vermeng dit met de cornflakes. Klop de eieren los. Strijk dit eiermengsel over de pannekoeken en haal ze door het mengsel van beschuit en cornflakes. Verwarm de olie in de koekepan en bak de pannekoeken goudbruin. Heet serveren met suiker en kaneel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3057 KiloJoules 728 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 133 gram 15 gram 4 gram |