culinaire zaken .nl |
Kolak pisang | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Japan | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 15 5 4 1 |
deciliter eetlepel theelepel stuks centimeter |
water suiker (bruin) maizena banaan santen (blok) | ||
Berei- ding |
Breng het water met de bruine suiker onder voortdurend roeren in een pan aan de kook. Voeg de santen toe. Draai de hittebron laag en laat de siroop zonder deksel op de pan 12 minuten zachtjes koken. Voeg de stukjes banaan toe en laat alles nog 8 minuten zachtjes doorsudderen. Maak de maizena aan met water en bind hiermee het gerecht. Serveer kolak pisang warm of koud. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1283 KiloJoules 305 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 69 gram 2 gram 4 gram |