culinaire zaken .nl |
Koffiemousse met noten | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 65 50 50 6 1 1 0.50 |
deciliter gram gram gram stuks stuks eetlepel eetlepel |
room (slag-) suiker (basterd-,wit) suiker (poeder-) noot (hazel-) chocolade (boon) ei (kip) nescafe Amaretto | ||
Berei- ding |
Klop de eierdooier met de nescafe, de basterdsuiker en 2 eetlepels van de room au bain marie schuimig. Laat het mengsel, als het gebonden is, afkoelen. Klop de rest van de slagroom met de amaretto en de poedersuiker stijf en sla ook het eiwit stijf. Maal de hazelnoten fijn en rooster de gemalen noten in een droge koekepan goudbruin. Laat ze afkoelen. Meng de geroosterde hazelnoten. het dooiermengsel en de slagroom voorzichtig door elkaar en schep er tenslotte het eiwit door. Verdeel de mousse over de glazen en zet deze een half uurtje in de koelkast. Versier de mousse vlak voor het eten met de chocoladeboontjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2882 KiloJoules 686 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 70 gram 9 gram 2 gram |