culinaire
zaken
.nl
Koffiemousse met noten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
65
50
50
6
1
1
0.50
deciliter
gram
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
room (slag-)
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
suiker (poeder-)
noot (hazel-)
chocolade (boon)
ei (kip)ingrediënt info
nescafe
Amaretto
Berei-
ding
Klop de eierdooier met de nescafe, de basterdsuiker en 2 eetlepels van de room au bain marie schuimig. Laat het mengsel, als het gebonden is, afkoelen. Klop de rest van de slagroom met de amaretto en de poedersuiker stijf en sla ook het eiwit stijf. Maal de hazelnoten fijn en rooster de gemalen noten in een droge koekepan goudbruin. Laat ze afkoelen. Meng de geroosterde hazelnoten. het dooiermengsel en de slagroom voorzichtig door elkaar en schep er tenslotte het eiwit door. Verdeel de mousse over de glazen en zet deze een half uurtje in de koelkast. Versier de mousse vlak voor het eten met de chocoladeboontjes.
Voedings-
waarde
Energie2882 KiloJoules
686 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
70 gram
9 gram
2 gram