culinaire
zaken
.nl
Koffie-ijs
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
75
4
4
2
1
liter
gram
stuks
toefje
theelepel
eetlepel
koffie (espresso) ingrediënt info
suiker
chocolade (boon)
room (slag-,spuitbus)
cacao (poeder)
water
Voor-
berei-
ding
Breng de suiker met het water aan de kook en los de suiker al roerend op. Roer de cacaopoeder met een halve deciliter koffie tot een glad papje. Roer dit met de rest van de koffie door de suikersiroop. Doe het mengsel over in een diepvries en laat het ijs in circa 3 uur bevriezen.
Berei-
ding
Maal het ijs vlak voor het opdienen in de keukenmachine tot grove ijskristallen. Doe de gratina over in 4 hoge coupes. Garneer met een toef slagroom en een mokkaboontje.
Voedings-
waarde
Energie1022 KiloJoules
243 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
38 gram
150 gram
0 gram