culinaire zaken .nl |
Koffie-ijs | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 03:05 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Makkelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 75 4 4 2 1 |
liter gram stuks toefje theelepel eetlepel |
koffie (espresso) suiker chocolade (boon) room (slag-,spuitbus) cacao (poeder) water | ||
Voor- berei- ding |
Breng de suiker met het water aan de kook en los de suiker al roerend op. Roer de cacaopoeder met een halve deciliter koffie tot een glad papje. Roer dit met de rest van de koffie door de suikersiroop. Doe het mengsel over in een diepvries en laat het ijs in circa 3 uur bevriezen. | |||
Berei- ding |
Maal het ijs vlak voor het opdienen in de keukenmachine tot grove ijskristallen. Doe de gratina over in 4 hoge coupes. Garneer met een toef slagroom en een mokkaboontje. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1022 KiloJoules 243 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 150 gram 0 gram |