culinaire
zaken
.nl
Kiwisorbetijs met abrikozenbrandewijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
5
2
1
gram
stuks
eetlepel
stuks
suiker
kiwi ingrediënt info
brandewijn (abrikozen-)
ei (kip)ingrediënt info
Berei-
ding
In steelpan suiker en 1 deciliter water doen. Al roerende aan de kook brengen. 5 minuten koken. Laten afkoelen. Kiwi's dun schillen. Boven kom door plastic zeef wrijven. Suikerstroopje en abrikozenbrandewijn erdoor roeren. Overdoen in diepvriesdoos (inh. 0.5 l). In diepvriezer in 2 uur laten bevriezen tot half-hard.
Ei splitsen. In kom eiwit stijfkloppen. IJs uit diepvriezer nemen. Eiwit erdoor scheppen. Terugdoen in diepvriezer. In minstens 2 uur laten bevriezen.
IJs uit vriezer nemen. Met ijslepel 4 bolletjes ijs maken en in 4 schaaltjes leggen. Direkt opdienen.
Voedings-
waarde
Energie705 KiloJoules
168 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
3 gram
3 gram