culinaire zaken .nl |
Kiwisorbetijs met abrikozenbrandewijn | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 04:05 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 5 2 1 |
gram stuks eetlepel stuks |
suiker kiwi brandewijn (abrikozen-) ei (kip) | ||
Berei- ding |
In steelpan suiker en 1 deciliter water doen. Al roerende aan de kook brengen. 5 minuten koken. Laten afkoelen. Kiwi's dun schillen. Boven kom door plastic zeef wrijven. Suikerstroopje en abrikozenbrandewijn erdoor roeren. Overdoen in diepvriesdoos (inh. 0.5 l). In diepvriezer in 2 uur laten bevriezen tot half-hard. Ei splitsen. In kom eiwit stijfkloppen. IJs uit diepvriezer nemen. Eiwit erdoor scheppen. Terugdoen in diepvriezer. In minstens 2 uur laten bevriezen. IJs uit vriezer nemen. Met ijslepel 4 bolletjes ijs maken en in 4 schaaltjes leggen. Direkt opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 705 KiloJoules 168 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 3 gram 3 gram |