culinaire zaken .nl |
Grapefruit met gember | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:01 | |
Indelingen | Feestelijk | Goedkoop | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 2 2 2 |
eetlepel stuks eetlepel stuks |
jenever (bessen-) grapefruit (wit) siroop (gember) gember (geconfijt) | ||
Berei- ding |
Grapefruits overdwars halveren. Met grapefruitmesje partjes lossnijden (in schil laten). In 4 schaaltjes zetten. In kommetje bessenjenever en gembernat door elkaar roeren. Over grapefruithelften schenken. 10 minuten laten intrekken. Gemberbolletjes halveren. Hiermee grapefruit garneren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 327 KiloJoules 78 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 1 gram 1 gram |