culinaire zaken .nl |
Kokoskogels gevuld met pinda | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Feestelijk | Makkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 70 50 2 1 |
gram gram gram eetlepel eetlepel |
meel (rijst-) suiker pinda (ongezouten) kokos (geraspt) sesamzaad | ||
Berei- ding |
Van het rijstemeel, 50 gram suiker en water een stevig, elastisch deeg kneden. Het deeg in 20 stukken verdelen. Hier balletjes van maken en deze plat drukken. De balletjes vullen met een mengsel van de gehakte pinda's, de resterende suiker, de sesamzaadjes en 2 eetlepels geraspte kokos. De balletjes weer dicht vouwen en 15 minuten stomen. De gare gevulde balletjes door geraspte kokos rollen en direct serveren. Lekker met Chinese thee. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1802 KiloJoules 429 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 79 gram 9 gram 3 gram |