culinaire
zaken
.nl
Gepocheerde abrikozen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
10
3
1
-
deciliter
stuks
eetlepel
plakje
naar smaak
wijn (wit,droog)
abrikoos ingrediënt info
suiker (kandij-)
citroen
kaneel (poeder)
Berei-
ding
Halveer en ontpit de abrikozen. Breng de wijn met evenveel water, de citroen en de kandijsuiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de abrikozen en de kaneel toe en laat ze op een laag vuur in circa 5 minuten gaar worden. Schep de abrikozen in 2 coupes. Warm of ijskoud serveren.

Magnetron
verhit de wijn met evenveel water met de citroen en de kandijsuiker in een hoge glazen maatbeker of schaal onafgedekt 1.5 minuten op vol vermogen. Roer tot de kandij is opgelost. Voeg de abrikozen en de kaneel toe en laat ze onafgedekt in circa 2 minuten op vol vermogen gaar worden.
Voedings-
waarde
Energie214 KiloJoules
51 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
1 gram
0 gram