culinaire zaken .nl |
Gepocheerde abrikozen | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Slank | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 10 3 1 - |
deciliter stuks eetlepel plakje naar smaak |
wijn (wit,droog) abrikoos suiker (kandij-) citroen kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Halveer en ontpit de abrikozen. Breng de wijn met evenveel water, de citroen en de kandijsuiker aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de abrikozen en de kaneel toe en laat ze op een laag vuur in circa 5 minuten gaar worden. Schep de abrikozen in 2 coupes. Warm of ijskoud serveren. Magnetron verhit de wijn met evenveel water met de citroen en de kandijsuiker in een hoge glazen maatbeker of schaal onafgedekt 1.5 minuten op vol vermogen. Roer tot de kandij is opgelost. Voeg de abrikozen en de kaneel toe en laat ze onafgedekt in circa 2 minuten op vol vermogen gaar worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 214 KiloJoules 51 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 1 gram 0 gram |