culinaire zaken .nl |
Frambozensorbet met vanilleijs | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Feestelijk Makkelijk | Snel Zonder Koken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 5 6 2 1 1 |
gram centiliter bolletje stuks theelepel eetlepel |
framboos room (slag-) ijs (vanille-) wafel sap (citroen-) suiker (poeder-) | ||
Voor- berei- ding |
Maak de frambozen schoon. Pureer de helft van de frambozen. Zeef de frambozenpuree en meng die met het citroensap en de helft van de poedersuiker. Klop de slagroom met de rest van de poedersuiker stijf. | |||
Berei- ding |
Schep de bolletjes ijs met telkens een paar frambozen ertussen in hoge sorbetglasen. Spuit of schep er een toef slagroom op. Schep de frambozensaus erover en garneer de sorbets met de ijswafels. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 591 KiloJoules 141 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 2 gram 7 gram |