culinaire
zaken
.nl
Bananenijs met dessertrijst
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
4
1
-
gram
stuks
gram
naar smaak
rijst (dessert-) ingrediënt info
banaan ingrediënt info
boter (room-)
kaneel (poeder)
Voor-
berei-
ding
Haal de schillen van de bananen. Stop elke banaan in een plastic boterhamzakje en leg deze zakjes een uur in het vriesvak van de koelkast of in een vrieskist of -kast.
Berei-
ding
Kook de dessertrijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar. Roer er een klontje boter en een beetje kaneelpoeder doorheen. Schep de warme rijst op een bord en leg er een uit de verpakking gehaalde ijsbanaan naast.
Voedings-
waarde
Energie1216 KiloJoules
290 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
71 gram
5 gram
5 gram