culinaire zaken .nl |
Bananenijs met dessertrijst | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:02 Bereiding : 00:14 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 4 1 - |
gram stuks gram naar smaak |
rijst (dessert-) banaan boter (room-) kaneel (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Haal de schillen van de bananen. Stop elke banaan in een plastic boterhamzakje en leg deze zakjes een uur in het vriesvak van de koelkast of in een vrieskist of -kast. | |||
Berei- ding |
Kook de dessertrijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar. Roer er een klontje boter en een beetje kaneelpoeder doorheen. Schep de warme rijst op een bord en leg er een uit de verpakking gehaalde ijsbanaan naast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1216 KiloJoules 290 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 71 gram 5 gram 5 gram |