culinaire
zaken
.nl
Appelsorbet met rozemarijnsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1
60
10
5
5
5
2.50
2
deciliter
deciliter
gram
eetlepel
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
stuks
sap (appel-)
water
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
suiker
calvados
appel
sap (citroen-)
rozemarijn ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
Berei-
ding
Breng het water met het citroensap aan de kook. Los de suiker erin op en laat het stroopje afkoelen. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine. Roer het suikerwater en de calvados erdoor. Schep het mengsel in een aluminium bak of cakeblik en zet deze in de diepvries. Roer het ijs elk half uur met een vork goed los om kristalvorming te voorkomen. Laat de sorbet nog 2.5 uur in de diepvries rusten. Spoel de rozemarijn en neem van de takjes de naaldjes. Breng het appelsap aan de kook en laat de naaldjes 25 minuten hierin trekken. Zeef het appelsap. Klop de eieren met de basterdsuiker schuimig. Voeg het appelsap al kloppend toe en verwarm de saus totdat deze gebonden is. Schep met een ijsschep bolletjes uit het ijs. en verdeel deze over bordjes. Schenk wat rozemarijnsaus erover. Geef de rest van de saus er apart bij. Garneer met de takjes rozemarijn.
Voedings-
waarde
Energie1354 KiloJoules
322 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
77 gram
4 gram
4 gram