culinaire zaken .nl |
Ananaskoekjes | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 4 8 5 5 2 1 |
gram gram centiliter stuks eetlepel theelepel zakje stuks |
bloem boter (room-) water ananas (schijven) suiker meel (aardappel-) suiker (vanille-) ei (kip) | ||
Berei- ding |
Zeef de bloem in een kom. Voeg de boter toe en snij deze met twee messen door de bloem tot een kruimelig geheel is ontstaan. Voeg de suiker en het ei toe en kneed van het geheel een soepel en stevig deeg. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap met een dikte van 4 mm. Steek uit de deeglap rondjes van circa 5 centimeter. Vorm van de deegrestjes een dunne rol. Leg op ieder deegrondje een rand van de deegrol en druk deze met wat water goed op het deegrondje vast. Leg de koekjes op een beboterde bakplaat. Bak de koekjes 25 minuten in een op 180 graden c voorverwarmde oven tot ze mooi bruin en gaar zijn. Laat de koekjes afkoelen. Breng de stukjes ananas met de vanillesuiker en het water in een pan aan de kook. Maak het aardappelmeel aan met wat water en bind hiermee het ananasmengsel. Laat het geheel 6 minuten zachtjes koken. Vul de koekjes met het ananasmengsel en laat alles volledig afkoelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2354 KiloJoules 560 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 69 gram 9 gram 0 gram |