culinaire zaken .nl |
Ananascharlotte | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Feestelijk | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 50 25 5 2 2 1 1 |
gram gram gram blaadje stuks eetlepel stuks pak |
room suiker suiker (poeder-) gelatine eiwit sap (citroen-) ananas lange vinger | ||
Berei- ding |
Schil de ananas, snij het vruchtvlees in de lengte in achten en verwijder de harde kern. Snij de stukken dwars in plakjes en hou er een achttal apart om te garneren. Stoof de rest van de ananas met de suiker op een klein vuur in 20 minuten gaar. Week de gelatine in koud water. Breek de lange vingers in stukken van 4 centimeter lang. Zet de mixer in de ananas, knijp de vellen gelatine uit en los ze op in de ananaspuree. Roer er de room door en zet het mengsel koel. Klop, zodra het mengsel begint te stollen, de eiwitten met het citroensap stijf en spatel ze door de creme. Schep wat creme in 4 ronde potjes met rechte wanden zodat de bodem bedekt is en zet de lange vingers rechtop naast elkaar tegen de wand. Giet de rest van de creme in de potjes en zet ze tenminste 2 uur in de koelkast. Dompel de vormpjes voor het serveren in heet water en stort de charlotte op de borden. Garneer met de achtergehouden ananasstukjes en bestrooi met poedersuiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1462 KiloJoules 348 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 36 gram 3 gram 2 gram |