culinaire zaken .nl |
Amandelbloesem (Fior di mandorla) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 25 20 2 2 - |
gram gram gram eetlepel stuks theelepel naar smaak |
amandel (gemalen) honing suiker (poeder-) suiker eiwit sap (citroen-) kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Roer de gemalen amandelen, de suiker, de honing, kaneel en citroensap door elkaar en doe er net genoeg eiwit bij om er een zachte stevige brij van te maken (voeg vooral niet meer toe dan nodig is). Als u het mengsel kneedt als het nog droog is als vochtig zand zal de amandelolie ervoor zorgen dat het een samenhangende massa wordt. Maak er taartjes van met een doorsnede van 5 centimeter en zet deze op een bakplaat bekleed met ingevette folie. Bak ze 22 minuten in een voorverwarmde oven bij een temperatuur van 150 graden c (gasstand 2). Laat ze afkoelen, leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4022 KiloJoules 958 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 109 gram 20 gram 0 gram |