culinaire zaken .nl |
Erwtensoep 3 | |||
Soort gerecht | Maaltijdsoep | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 01:30 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Goedkoop | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 500 200 100 3 2 2 1.50 1 1 1 - - |
liter gram gram gram stuks eetlepel eetlepel stuks stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
water erwt (split-,groen) varkensspeklap selderij (knol-) varkenskarbonade (schoude peterselie (vers) selderij (blad-) prei wortel (winter-) ui worst (rook-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
In 30 minuten erwten, water, karbonades en spek koken. Daarna vlees en spek uit de soep halen. Het schuim met een zeef afscheppen. De erwten afgiten en het vocht bewaren. In de volgende 30 minuten gedurende iedere 5 minuten vocht toevoegen alsmede: zout, peper, vlees, spek, prei, winterwortel, selderijknol, ui, peterselie en rookworst. In de 'laatste' 30 min: iedere 5 minuten goed roeren, na 10 minuten selderij toevoegen en na 15 minuten rookworst snijden. Magnetronstand: 600 (4). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6328 KiloJoules 1507 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 108 gram 79 gram 5 gram |