culinaire
zaken
.nl
Erwtensoep 3
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
500
200
100
3
2
2
1.50
1
1
1
-
-
liter
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
water
erwt (split-,groen)
varkensspeklap
selderij (knol-)ingrediënt info
varkenskarbonade (schoude
peterselie (vers) ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
prei
wortel (winter-)
ui ingrediënt info
worst (rook-)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
In 30 minuten erwten, water, karbonades en spek koken. Daarna vlees en spek uit de soep halen. Het schuim met een zeef afscheppen. De erwten afgiten en het vocht bewaren. In de volgende 30 minuten gedurende iedere 5 minuten vocht toevoegen alsmede: zout, peper, vlees, spek, prei, winterwortel, selderijknol, ui, peterselie en rookworst. In de 'laatste' 30 min: iedere 5 minuten goed roeren, na 10 minuten selderij toevoegen en na 15 minuten rookworst snijden. Magnetronstand: 600 (4).
Voedings-
waarde
Energie6328 KiloJoules
1507 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
108 gram
79 gram
5 gram