culinaire zaken .nl |
Erwtensoep 2 | |||
Soort gerecht | Maaltijdsoep | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Maaltijdsoep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 150 2 2 2 2 2 2 1 1 - - |
gram gram gram stuks eetlepel stuks stuks stuks eetlepel stuks bosje naar smaak naar smaak |
erwt (split-,groen) selderij (knol-) spek (gerookt) varkenspoot peterselie ui prei aardappel selderij (blad-) worst (rook-,gekookt) selderij (blad-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Breng 2.5 deciliter water aan de kook. Voeg 500 gram spliterwten (NIET VOORGEWEEKT), 500 gram krabbetjes of 2 goed gewassen varkenspoten en zout toe en laat dit 1 uur koken. Haal het vlees uit de pan en snij dit van het been. Roer de soep tot een een gebonden soep ontstaat. Voeg groente, vlees, spek, aardappels en rookworst toe. Laat de soep 20 minuten onder af en toe roeren zachtjes koken. Verwijder de rookworst en het spek. Snij dit in plakjes. Voeg de worst weer toe aan de soep en maak deze op smaak af met peper en zout. Garneer met peterselie en selderij. Serveer met: roggebrood en spek. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1741 KiloJoules 415 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 54 gram 22 gram 3 gram |