culinaire
zaken
.nl
Bruine bonensoep met gekookte worst
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.20
50
5
2
2
1
1
-
kilogram
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
naar smaak
boon (bruin,blik)
spekblokjes
selderij (blad-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
bouillon (vlees-,tablet)
worst (gekookt)
wortel (winter-)
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Bak de spekblokjes in een grote pan zachtjes uit. Pel en snipper intussen de uien. Maak de wortel schoon en snij deze in kleine blokjes. Bak de uien en wortel met het spek mee. Doe bruine bonen met vocht in een kom en stamp ze met een stamper fijn of pureer de bonen. Roer de bonenpuree door het uimengsel en voeg al roerende 1 liter water toe. Voeg de bouillontabletten, de rest van de bonen, selderij en tijm toe. Breng de soep aan de kook en laat hem circa 5 minuten zachtjes doorkoken. Snij de gekookte worst in dunne plakjes en warm deze met de soep mee. Lekker met: geroosterde sneetjes bruin brood.
Voedings-
waarde
Energie711 KiloJoules
169 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
11 gram
2 gram