culinaire zaken .nl |
Bruine bonensoep met gekookte worst | |||
Soort gerecht | Maaltijdsoep | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Goedkoop Maaltijdsoep | Makkelijk Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 50 5 2 2 1 1 - |
kilogram gram eetlepel stuks stuks stuks stuks naar smaak |
boon (bruin,blik) spekblokjes selderij (blad-) ui bouillon (vlees-,tablet) worst (gekookt) wortel (winter-) tijm | ||
Berei- ding |
Bak de spekblokjes in een grote pan zachtjes uit. Pel en snipper intussen de uien. Maak de wortel schoon en snij deze in kleine blokjes. Bak de uien en wortel met het spek mee. Doe bruine bonen met vocht in een kom en stamp ze met een stamper fijn of pureer de bonen. Roer de bonenpuree door het uimengsel en voeg al roerende 1 liter water toe. Voeg de bouillontabletten, de rest van de bonen, selderij en tijm toe. Breng de soep aan de kook en laat hem circa 5 minuten zachtjes doorkoken. Snij de gekookte worst in dunne plakjes en warm deze met de soep mee. Lekker met: geroosterde sneetjes bruin brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 711 KiloJoules 169 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 11 gram 2 gram |