culinaire zaken .nl |
Pitabroodje gevuld met kerrie-mangosalade en rauwe ham | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Slank | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 150 4 4 1 1 0.25 - |
gram gram stuks blaadje stuks theelepel stuks naar smaak |
ham (rauw) salade (kip/kerrie-) broodje (pita-) sla (ijsberg-) mango tijm (gedroogd) komkommer peper | ||
Berei- ding |
Schil de mango en snij het vruchtvlees in plakken van de pit. Snij de helft van de plakken in kleine stukjes en schep deze met de tijm door de kip-kerriesalade. Breng de salade op smaak met peper. Snij de ijsbergsla in dunne reepjes en de komkommer in dunne plakjes. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster en snij ze overlangs door. Leg de onderste helften op 4 borden en verdeel de reepjes sla erover. Schep de kerrie-mangosalade erop. Rol de plakjes ham op en leg ze met de mangoplakken en komkommerplakjes schuin op de salade. Leg de bovenste helften van de pitabroodjes erop. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1287 KiloJoules 306 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 60 gram 22 gram 9 gram |