culinaire zaken .nl |
Lunch 2 (Ei, champignons, ui, brood, yoghurt) (Samengestelde lunch) | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Slank | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1.50 15 2 2 1 1 |
gram deciliter gram stuks stuks stuks stuks |
champignon yoghurt (mager) margarine ei (kip) brood (volkoren) ui seizoenvrucht | ||
Berei- ding |
Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje en snij ze in plakjes. Snipper de ui. Kluts de eieren. Doe een klein beetje boter in een anti-aanbakpan. Fruit hierin de ui en de champignons. Voeg de geklutste eieren toe. Bak de omelet aan de onderzijde goudbruin. Met behulp van een deksel omdraaien en de bovenzijde eveneens bruin laten worden. Maak de seizoenvrucht schoon en snij deze in stukjes. Doe de yoghurt in een kommetje en voeg het gesneden fruit toe. De omelet op het brood verdelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2286 KiloJoules 544 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 47 gram 35 gram 9 gram |