culinaire zaken .nl |
Indische bollen | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 80 80 10 4 3 2 1 1 0.50 |
gram gram gram eetlepel stuks eetlepel theelepel teentje theelepel stuks |
varkensfilet boter (room-) ui kruiden (nasi-) broodje (Italiaans) ketjap (manis) sap (citroen-) knoflook sambal oelek paprika (rood) | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de varkensfilet in dunne reepjes. Doe in een schaaltje: ketjap, sambal, knoflook en citroensap. Roer dit geheel door. Voeg reepjes varkenvlees toe en roer het geheel nog een keer goed door. Laat de marinade ca. 2 uur in vlees trekken. Bereid de nasi-kruiden (1 zakje) volgens verpakking. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snipper de ui. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter in een koekepan. Laat het gemarineerde vlees al roerend in circa 10 minuten bruin bakken. Voeg de ui en paprika toe en laat dit circa 2 minuten meebakken. Voeg de nasi-kruiden toe en laat dit circa 4 minuten meebakken. Eventueel kun je ondertussen de broodjes in een voorverwarmde oven opwarmen. Verdeel het vlees op de broodjes. Serveer het warm. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1912 KiloJoules 455 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 27 gram 1 gram |