culinaire
zaken
.nl
Indische bollen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
80
80
10
4
3
2
1
1
0.50
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
teentje
theelepel
stuks
varkensfilet
boter (room-)
ui ingrediënt info
kruiden (nasi-)
broodje (Italiaans)
ketjap (manis)
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
paprika (rood) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snijd de varkensfilet in dunne reepjes. Doe in een schaaltje: ketjap, sambal, knoflook en citroensap. Roer dit geheel door. Voeg reepjes varkenvlees toe en roer het geheel nog een keer goed door. Laat de marinade ca. 2 uur in vlees trekken.

Bereid de nasi-kruiden (1 zakje) volgens verpakking. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snipper de ui.
Berei-
ding
Verhit de boter in een koekepan. Laat het gemarineerde vlees al roerend in circa 10 minuten bruin bakken. Voeg de ui en paprika toe en laat dit circa 2 minuten meebakken. Voeg de nasi-kruiden toe en laat dit circa 4 minuten meebakken. Eventueel kun je ondertussen de broodjes in een voorverwarmde oven opwarmen. Verdeel het vlees op de broodjes. Serveer het warm.
Voedings-
waarde
Energie1912 KiloJoules
455 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
27 gram
1 gram