culinaire zaken .nl |
Bordgrillforel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 1 - - |
stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
zalmforelfilet olie (olijf-) peterselie (vers) peper zout | ||
Berei- ding |
Zet vier borden die tegen grote hitte kunnen in een hete oven en laat ze daarin kokend heet worden. Pak de borden voorzichtig met behulp van dikke pannelappen of ovenwanten uit de oven en zet ze op hitte bestendige placemats op tafel. Giet op elk bord een scheut olijfolie van goede kwaliteit en leg daar onmiddellijk de rauwe visfilets in. De forel begint te sissen. Draai na een minuut de vis om en laat de andere kant gaar worden. Dit gaar worden neemt in totaal maar een paar minuten in beslag. Geef bij dit gerecht een met wilde rijst gemengde witte rijst waar blokjes verse tomaat zijn doorgeroerd. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 471 KiloJoules 112 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 0 gram 0 gram |