culinaire
zaken
.nl
Tonijn-aardappelschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
360
5
25
2.50
5
2
2
1
0.66
gram
centiliter
gram
centiliter
theelepel
eetlepel
stuks
zakje
pak
tonijn (blik)
sap (sinaasappel-)
boter (bak-)
room (garde-)
sap (citroen-)
dille (vers)
ei (kip)ingrediënt info
saus (wit)
aardappel (partjes) ingrediënt info
Berei-
ding
Bereiden: Oven voorverwarmen op 225C Intussen platte ovenschaal invetten. Witte saus maken met 0.25 liter water volgens de gebruiksaawijzing. Boter smelten. Ei splitsen (eiwit wordt niet gebruikt.) Dooier met room loskloppen. Erdoor roeren : boter, witte saus, helft van de dille, sinasappelsap, en citroensap. Tonijn afgieten. Tonijn in ovenschaal verdelen. Aardappelplakjes erop leggen. Saus erover schenken. Rest van de dille erover strooien. In midden van de oven in 20 minuten lichtbruin en gaar bakken.
Voedings-
waarde
Energie1911 KiloJoules
455 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
55 gram
0 gram