culinaire zaken .nl |
Tonijn-aardappelschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
360 5 25 2.50 5 2 2 1 0.66 |
gram centiliter gram centiliter theelepel eetlepel stuks zakje pak |
tonijn (blik) sap (sinaasappel-) boter (bak-) room (garde-) sap (citroen-) dille (vers) ei (kip) saus (wit) aardappel (partjes) | ||
Berei- ding |
Bereiden: Oven voorverwarmen op 225C Intussen platte ovenschaal invetten. Witte saus maken met 0.25 liter water volgens de gebruiksaawijzing. Boter smelten. Ei splitsen (eiwit wordt niet gebruikt.) Dooier met room loskloppen. Erdoor roeren : boter, witte saus, helft van de dille, sinasappelsap, en citroensap. Tonijn afgieten. Tonijn in ovenschaal verdelen. Aardappelplakjes erop leggen. Saus erover schenken. Rest van de dille erover strooien. In midden van de oven in 20 minuten lichtbruin en gaar bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1911 KiloJoules 455 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 55 gram 0 gram |