culinaire zaken .nl |
kalkoen-stoofschotel met doperwten en sla | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Slank | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 400 5 10 1 0.50 - - |
gram gram centiliter gram zakje krop naar smaak naar smaak |
doperwt (diepvries) kalkoenfilet room (koffie-) margarine saus (jacht-) sla zout peper | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Kalkoen in repen snijden. Tot gebruik afgedekt bewaren in koelkast. Sla wassen en uitslaan. Bereiden: In braadpan boeter verhitten. Kalkoen in circa 10 minuten rondom bruin bakken. Sauspoeder erdoor roeren. Al roerende 3 deciliter warm water toevoegen. Blijven roeren tot een gebonden saus. Doperwten toevoegen. Met deksel op de pan in ca 10 minuten zachtjes gaar stoven. Intussen sla in reepjes snijden. Door kalkoenmengsel scheppen, ca i minuut meewarmen. Koffieroom erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 281 KiloJoules 67 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |