culinaire
zaken
.nl
kalkoen-stoofschotel met doperwten en sla
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
400
5
10
1
0.50
-
-
gram
gram
centiliter
gram
zakje
krop
naar smaak
naar smaak
doperwt (diepvries)
kalkoenfilet
room (koffie-)
margarine
saus (jacht-)
sla ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Voorbereiden: Kalkoen in repen snijden. Tot gebruik afgedekt bewaren in koelkast. Sla wassen en uitslaan. Bereiden: In braadpan boeter verhitten. Kalkoen in circa 10 minuten rondom bruin bakken. Sauspoeder erdoor roeren. Al roerende 3 deciliter warm water toevoegen. Blijven roeren tot een gebonden saus. Doperwten toevoegen. Met deksel op de pan in ca 10 minuten zachtjes gaar stoven. Intussen sla in reepjes snijden. Door kalkoenmengsel scheppen, ca i minuut meewarmen. Koffieroom erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met rijst.
Voedings-
waarde
Energie281 KiloJoules
67 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram