culinaire zaken .nl |
Vis schotel uit Normandie | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 150 100 70 50 3 2 1 - - |
deciliter gram gram gram gram eetlepel eetlepel pak naar smaak naar smaak |
wijn (wit) mossel garnaal (Hollands,gepeld) boter (bak-) bloem kaas (belegen) meel (paneer-) kabeljauw (diepvries-) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Deze visschotel met diepvriesvis kunt u ook nog garneren met foefjes aardappelpuree. Spuit de puree in een rand rond de vis en schenk dan pas de saus over de vis. De oventijd blijft gelijk. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de nog niet helemaal ontdooide vis en een ovenschaal, bestrooi de vis met peper en zout en leg hier en daar een flintertje boter. Dek de schaal af en laat de vis in ongeveer 10 minuten bijna gaar worden. Neem de schaal uit de oven en verhoog de oventemperatuur tot rond 220 graden. Smelt in een steelpan de boter voor de saus, voeg de bloem toe en roer tot boter en bloem een geheel vormen. Voeg hier al roerend het vocht dat uit de vis is gestoofd en de witte wijn bij en roer tot een dikke samenhangende saus onstatss. Verdeel de garnalen en mosselen over de vis. Schenk hierover de saus en bestrooi met geraspte kaas en paneermeel. Leg hier en daar een klinter boter en schuif de ovenschaal in de hete oven en laat de visschotel in ongeveer 15 minuten gaar en mooi bruin worden. Inplaats van witte wijn kunt u de saus ook met melk bereiden, meng in dat geval ook nog ongeveer 2-3 eetlepels geraspte kaas en extra peper en zout door de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1686 KiloJoules 401 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 18 gram 0 gram |