culinaire
zaken
.nl
Vis schotel uit Normandie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
150
100
70
50
3
2
1
-
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
pak
naar smaak
naar smaak
wijn (wit)
mossel ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
boter (bak-)
bloem ingrediënt info
kaas (belegen)
meel (paneer-)
kabeljauw (diepvries-)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Deze visschotel met diepvriesvis kunt u ook nog garneren met foefjes aardappelpuree. Spuit de puree in een rand rond de vis en schenk dan pas de saus over de vis. De oventijd blijft gelijk.
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de nog niet helemaal ontdooide vis en een ovenschaal, bestrooi de vis met peper en zout en leg hier en daar een flintertje boter.
Dek de schaal af en laat de vis in ongeveer 10 minuten bijna gaar worden. Neem de schaal uit de oven en verhoog de oventemperatuur tot rond 220 graden.

Smelt in een steelpan de boter voor de saus, voeg de bloem toe en roer tot boter en bloem een geheel vormen.
Voeg hier al roerend het vocht dat uit de vis is gestoofd en de witte wijn bij en roer tot een dikke samenhangende saus onstatss. Verdeel de garnalen en mosselen over de vis.

Schenk hierover de saus en bestrooi met geraspte kaas en paneermeel. Leg hier en daar een klinter boter en schuif de ovenschaal in de hete oven en laat de visschotel in ongeveer 15 minuten gaar en mooi bruin worden.
Inplaats van witte wijn kunt u de saus ook met melk bereiden, meng in dat geval ook nog ongeveer 2-3 eetlepels geraspte kaas en extra peper en zout door de saus.
Voedings-
waarde
Energie1686 KiloJoules
401 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
18 gram
0 gram