culinaire
zaken
.nl
Indische gehaktballetjes
(Frikadel daging)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
250
2
1
1
1
-
-
gram
gram
stuks
stuks
teentje
theelepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
aardappel ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketoembar
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Schil de aardappelen en kook ze op de gebruikelijke manier gaar.
Stamp ze met een pureestamper tot kruim

Klop de eieren los en snipper de ui en de knoflook zeer fijn.
Werk het ei, ui en knoflook en de kruiden door het gehakt en kneed als laatste het aardappelkruim door.

Vorm van het gehakt kleine balletjes (zo groot als soepballetjes).
Bak deze in de het olie snel bruin en gaar.
Voedings-
waarde
Energie1288 KiloJoules
307 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
16 gram
2 gram