culinaire zaken .nl |
Indische gehaktballetjes (Frikadel daging) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 250 2 1 1 1 - - |
gram gram stuks stuks teentje theelepel naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) aardappel ei (kip) ui knoflook ketoembar peper zout | ||
Berei- ding |
Schil de aardappelen en kook ze op de gebruikelijke manier gaar. Stamp ze met een pureestamper tot kruim Klop de eieren los en snipper de ui en de knoflook zeer fijn. Werk het ei, ui en knoflook en de kruiden door het gehakt en kneed als laatste het aardappelkruim door. Vorm van het gehakt kleine balletjes (zo groot als soepballetjes). Bak deze in de het olie snel bruin en gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1288 KiloJoules 307 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 16 gram 2 gram |