culinaire zaken .nl |
Gehaktschotel verborgen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 250 8 3 1 1 |
kilogram gram gram stengel eetlepel zakje gram |
aardappel gehakt (runder-) wortel selderij (bleek-) olie saus (champignon-) kaas | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de bleekselderij en de worteltjes in stukjes. Bak de stukjes groente en het gehakt in de hete slaolie, in een ruime braadpan in ca. 10 minuten omscheppende op een matig vuur. | |||
Berei- ding |
Voeg 0.25 liter koud water en het champignonsauspoeder toe en roer tot de saus is gebonden. Schep het mengsel in een ovenvaste schaal en dek de schaal af met de aardappelschijfjes. Strooi de kaas erover. Laat het gerecht in een hete oven (circa 220 C) in circa 25 minuten goudbruin worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4024 KiloJoules 958 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 106 gram 41 gram 40 gram |