culinaire zaken .nl |
Gehaktballetjes in kaas saus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2.50 3 1 1 1 1 0.25 |
gram deciliter eetlepel zakje eetlepel stuks gram gram |
gehakt (runder-) sap (appel/peren-) meel (paneer-) kruiden (gehakt-) bieslook (vers) ei (kip) kaas (room-) boter (bak-) | ||
Voor- berei- ding |
Meng het gehakt met de kruiden, het ei en het paneermeel. Vorm er 20 kleine balletjes van. | |||
Berei- ding |
Bak de balletjes in een ruime koekepan in de het boter rondom bruin en gaar. (circa 10 minuten). Voeg het apper-perensap en de verse roomkaas aan de pan toe en roer tot de kaas is gesmolten en de saus een beetje dik geworden is. Strooi de bieslook erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2019 KiloJoules 481 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 25 gram 2 gram |