culinaire zaken .nl |
Gehaktballen met champignons | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 30 12 4 1 - - |
gram gram stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) boter (bak-) champignon meel (paneer-) ei (kip) peper zout | ||
Berei- ding |
Het gehakt vermengen met het ei, het paneermeel, zout, peper. Het gehakt volgens recept in porties verdelen, deze plat drukken, de vulling erop leggen en het gehakt eromheen vouwen. Met vochtige handen tot een bal(letje) draaien en de barstjes dichtwrijven. In de boter bakken 7 - 10 minuten (kleine bal) 15 - 20 minuten (grote bal). 12 - 16 kleine champignons schoonborstelen en met citroensap bedruppelen. 400 gram volgens het basisrecept aangemaakt gehakt in 12 - 16 porties verdelen en elke champignon in gehakt verpakken. VARIATIE: De champignons fijnhakken en met 1 gesnipperde ui en 50 gram gesnipperde ham 3 minuten zachtjes bakken. Hiermee 300 gram in 4 porties verdeeld gehakt vullen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1562 KiloJoules 372 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 17 gram 1 gram |