culinaire
zaken
.nl
Gehaktballen met champignons
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
30
12
4
1
-
-
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
boter (bak-)
champignon ingrediënt info
meel (paneer-)
ei (kip)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Het gehakt vermengen met het ei, het paneermeel, zout, peper.
Het gehakt volgens recept in porties verdelen, deze plat drukken, de vulling erop leggen en het gehakt eromheen vouwen.
Met vochtige handen tot een bal(letje) draaien en de barstjes dichtwrijven.
In de boter bakken 7 - 10 minuten (kleine bal) 15 - 20 minuten (grote bal).

12 - 16 kleine champignons schoonborstelen en met citroensap bedruppelen.
400 gram volgens het basisrecept aangemaakt gehakt in 12 - 16 porties verdelen en elke champignon in gehakt verpakken.

VARIATIE:
De champignons fijnhakken en met 1 gesnipperde ui en 50 gram gesnipperde ham 3 minuten zachtjes bakken. Hiermee 300 gram in 4 porties verdeeld gehakt vullen.
Voedings-
waarde
Energie1562 KiloJoules
372 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
17 gram
1 gram