culinaire
zaken
.nl
Entrecote op indonesche wijze
(Daging Boemboe Roedjak)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
2
1
1
1.50
10
10
3
3
3
0.20
gram
deciliter
deciliter
deciliter
centiliter
theelepel
gram
teentje
stuks
theelepel
eetlepel
runderentrecote
water
bouillon
ketjap (manis)
olie ingrediënt info
sambal oelek
laos (vers)
knoflook ingrediënt info
djeroek poeroet
trassi
suiker
Voor-
berei-
ding
Water = tamarinde
Berei-
ding
Maal de knoflook fijn met de trassie.
Fruit dit aan in de olie en voeg de overige ingredienten eraan toe.
Kook dit even door en zet de verkregen boemboe weg.
Snij de entrecote in stukken en braad het op hoog vuur gaar in wat olie.
Blus dit af met de gemaakte boemboe.
Even doorbakken en serveren.
Voedings-
waarde
Energie951 KiloJoules
226 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
37 gram
0 gram