culinaire zaken .nl |
Entrecote op indonesche wijze (Daging Boemboe Roedjak) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 2 1 1 1.50 10 10 3 3 3 0.20 |
gram deciliter deciliter deciliter centiliter theelepel gram teentje stuks theelepel eetlepel |
runderentrecote water bouillon ketjap (manis) olie sambal oelek laos (vers) knoflook djeroek poeroet trassi suiker | ||
Voor- berei- ding |
Water = tamarinde | |||
Berei- ding |
Maal de knoflook fijn met de trassie. Fruit dit aan in de olie en voeg de overige ingredienten eraan toe. Kook dit even door en zet de verkregen boemboe weg. Snij de entrecote in stukken en braad het op hoog vuur gaar in wat olie. Blus dit af met de gemaakte boemboe. Even doorbakken en serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 951 KiloJoules 226 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 37 gram 0 gram |