culinaire zaken .nl |
Tjap tjoy IV (Groenten met vlees marinestijl) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 125 125 125 75 75 75 50 2 1 1 |
liter gram gram gram gram gram gram gram gram theelepel eetlepel eetlepel |
bouillon (kippen-) varkensvlees (mager) ui kool (wit) kool (bloem-) tauge boon (sperzie-,vers) wortel bamboe (scheut) djahe ketjap (asin) meel (aardappel-) | ||
Berei- ding |
Het vlees wordt kleingesneden. De groenten worden gesneden. De uien worden gesnipperd. Kook de groenten in water en zout halfgaar. Fruit de gesnipperde uien en djahe in olie, doe de gesneden groenten erbij en laat ze even meebakken. Voeg dan de bouillon, ketjap en het vlees toe. Laat het geheel even doorkoken en bind het dan met aardappelmeel. Eventueel nog wat op smaak maken met wat ketjap asin en zout. Tjap tjoy wordt geserveerd met een kommetje rijst of zilvervliesrijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 302 KiloJoules 72 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 4 gram 3 gram |