culinaire
zaken
.nl
Tjap tjoy IV
(Groenten met vlees marinestijl)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
125
125
125
75
75
75
50
2
1
1
liter
gram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
bouillon (kippen-)
varkensvlees (mager)
ui ingrediënt info
kool (wit)
kool (bloem-)ingrediënt info
tauge ingrediënt info
boon (sperzie-,vers)
wortel
bamboe (scheut) ingrediënt info
djahe
ketjap (asin)
meel (aardappel-)
Berei-
ding
Het vlees wordt kleingesneden. De groenten worden gesneden. De uien worden gesnipperd.

Kook de groenten in water en zout halfgaar. Fruit de gesnipperde uien en djahe in olie, doe de gesneden groenten erbij en laat ze even meebakken. Voeg dan de bouillon, ketjap en het vlees toe. Laat het geheel even doorkoken en bind het dan met aardappelmeel. Eventueel nog wat op smaak maken met wat ketjap asin en zout. Tjap tjoy wordt geserveerd met een kommetje rijst of zilvervliesrijst.
Voedings-
waarde
Energie302 KiloJoules
72 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
4 gram
3 gram