culinaire
zaken
.nl
Tjap tjoy III
(Groenten met vlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
250
250
100
100
100
100
3
3
2
1
1
1
1
0.50
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
bouillon (kippen-)
varkensvlees (mager)
kool (Chinees)
boon (sperzie-,vers)
wortel
prei
champignon ingrediënt info
sherry (medium)
saus (soja-,chinees)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
eiwit
olie (sesam-) ingrediënt info
maizena
maizena
peper ingrediënt info
Berei-
ding
In plaats van boontjes kunnen we ook kouseband gebruiken. De peper wordt versgemalen.

Het vlees wordt in smalle plakjes en daarna in reepjes gesneden. Vermeng het grondig met een eiwit en 1 theelepel maizena. Laat het circa 30 minuten grondig intrekken op een koele plaats. Intussen worden de worteltjes en kool in reepjes, champignons in plakjes, prei in ringen, boontjes in kleine stukjes gesneden. Nu olie in een pan met dikke bodem en hoge rand verhitten tot het rookpunt. Het vlees onder voortdurend roeren aanbraden totdat de rode kleur is verdwenen. Het vlees uit de pan halen en warm houden. In dezelfde pan worden achtereenvolgens de groenten onder voortdurend roeren aangebraden tot alles met olie bedekt is. Dan alle groenten en vlees in de pan doen en overgieten met de aangemaakte saus. De saus wordt gemaakt van: kippenbouillon, sherry, peper, sojasaus, maizena en sesamolie. Alles direct verwarmen en opdienen.
Voedings-
waarde
Energie557 KiloJoules
133 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
5 gram
3 gram