culinaire zaken .nl |
Tjap tjoy III (Groenten met vlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 250 250 100 100 100 100 3 3 2 1 1 1 1 0.50 |
deciliter gram gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks theelepel theelepel theelepel theelepel |
bouillon (kippen-) varkensvlees (mager) kool (Chinees) boon (sperzie-,vers) wortel prei champignon sherry (medium) saus (soja-,chinees) olie (zonnebloem-) eiwit olie (sesam-) maizena maizena peper | ||
Berei- ding |
In plaats van boontjes kunnen we ook kouseband gebruiken. De peper wordt versgemalen. Het vlees wordt in smalle plakjes en daarna in reepjes gesneden. Vermeng het grondig met een eiwit en 1 theelepel maizena. Laat het circa 30 minuten grondig intrekken op een koele plaats. Intussen worden de worteltjes en kool in reepjes, champignons in plakjes, prei in ringen, boontjes in kleine stukjes gesneden. Nu olie in een pan met dikke bodem en hoge rand verhitten tot het rookpunt. Het vlees onder voortdurend roeren aanbraden totdat de rode kleur is verdwenen. Het vlees uit de pan halen en warm houden. In dezelfde pan worden achtereenvolgens de groenten onder voortdurend roeren aangebraden tot alles met olie bedekt is. Dan alle groenten en vlees in de pan doen en overgieten met de aangemaakte saus. De saus wordt gemaakt van: kippenbouillon, sherry, peper, sojasaus, maizena en sesamolie. Alles direct verwarmen en opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 557 KiloJoules 133 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 5 gram 3 gram |