culinaire zaken .nl |
Tangkar (Gekruide runderlappen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 8 5 4 4 4 1 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram deciliter theelepel stuks teentje theelepel stuks stuks theelepel eetlepel stuks theelepel theelepel naar smaak |
runderriblap bouillon gember (bak-) kemirie (noot) knoflook sambal oelek djeroek poeroet ui trassi asem (water) sereh (vers) laos (poeder) kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Snij de ui, knoflook en gember fijn en maal de kemiries. Vermeng deze met de overige kruiden en 2 van de 4 blaadjes djeroekpoeroet. Kook het vlees even in de bouillon met wat water en voeg dan het kruidenmengsel, zout en 2 blaadjes djeroekpoeroet toe. Laat het gerecht koken tot het vlees gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2169 KiloJoules 516 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 22 gram 2 gram |