culinaire
zaken
.nl
Tangkar
(Gekruide runderlappen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
8
5
4
4
4
1
1
1
1
0.50
0.50
-
gram
deciliter
theelepel
stuks
teentje
theelepel
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
runderriblap
bouillon
gember (bak-) ingrediënt info
kemirie (noot)
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
djeroek poeroet
ui ingrediënt info
trassi
asem (water) ingrediënt info
sereh (vers)
laos (poeder)
kurkuma (poeder)
zout
Berei-
ding
Snij de ui, knoflook en gember fijn en maal de kemiries. Vermeng deze met de overige kruiden en 2 van de 4 blaadjes djeroekpoeroet. Kook het vlees even in de bouillon met wat water en voeg dan het kruidenmengsel, zout en 2 blaadjes djeroekpoeroet toe. Laat het gerecht koken tot het vlees gaar is.
Voedings-
waarde
Energie2169 KiloJoules
516 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
22 gram
2 gram