culinaire
zaken
.nl
Soto Ajam Poerwakarta
(Lichte maaltijdsoep met kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.20
100
10
5
3
1
1
1
1
-
kilogram
gram
gram
eetlepel
teentje
stuks
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
kip
tauge ingrediënt info
mie (transparant)
uitjes (gefruit) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
prei
djahe
ui ingrediënt info
kurkuma (poeder)
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Ui fijnsnijden, knoflook fijnhakken. Snij de kip in stukken en in 3.5 liter water met wat zout gaar koken. Daarna het vlees van het bot plukken, uit laten lekken en apart leggen. De laksa niet te gaar koken en uit laten lekken. Fruit in wat olie de knoflook, ui, koenjit, djahe en de fijngesneden prei. Doe er dan de stukjes kip bij. Breng de bouillon aan de kook en doer de gefruite kip en laksa bij. Goed doorroeren en het vuur laag. Serveer in een soepkom of een diep bord. Eerst wat tauge, dan de soto erover heen. Daarna wat gebakken uitjes, sambal en ketjap erover.
Voedings-
waarde
Energie2974 KiloJoules
708 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
93 gram
3 gram