culinaire zaken .nl |
Soto Ajam Poerwakarta (Lichte maaltijdsoep met kip) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 100 10 5 3 1 1 1 1 - |
kilogram gram gram eetlepel teentje stuks theelepel stuks theelepel naar smaak |
kip tauge mie (transparant) uitjes (gefruit) knoflook prei djahe ui kurkuma (poeder) peper | ||
Berei- ding |
Ui fijnsnijden, knoflook fijnhakken. Snij de kip in stukken en in 3.5 liter water met wat zout gaar koken. Daarna het vlees van het bot plukken, uit laten lekken en apart leggen. De laksa niet te gaar koken en uit laten lekken. Fruit in wat olie de knoflook, ui, koenjit, djahe en de fijngesneden prei. Doe er dan de stukjes kip bij. Breng de bouillon aan de kook en doer de gefruite kip en laksa bij. Goed doorroeren en het vuur laag. Serveer in een soepkom of een diep bord. Eerst wat tauge, dan de soto erover heen. Daarna wat gebakken uitjes, sambal en ketjap erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2974 KiloJoules 708 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 93 gram 3 gram |