culinaire zaken .nl |
Smoor II (Gekruid rundvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 4 2 1 1 1 - - - |
gram deciliter eetlepel eetlepel blaadje theelepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
runderriblap water ketjap (manis) olie (zonnebloem-) foelie (poeder) sap (citroen-) ui peper (wit) zout nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De ui wordt gesnipperd. Snij het vlees in dobbelstenen en doe het met alle ingredienten, behalve het citroensap, in een pan en laat het op een zacht vuur gaar stoven, tot de saus dik wordt. Besprenkel de daging smoor vlak voor het opdienen met citroensap. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1952 KiloJoules 465 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 21 gram 1 gram |