culinaire zaken .nl |
Smoor Ajam Djawa (Kip in gekruide saus uit Java) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 3 2 2 1 1 - - - |
kilogram eetlepel teentje stuks theelepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
kip ketjap (manis) knoflook ui laos (poeder) sambal oelek nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
Bak de stukken kip in de olie bruin. Maak van alle ingrdienten een mengsel. Is de kip bruin, doe dan het mengsel erbij. Nog een kopje water toevoegen en circa 45 minuten laten sudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2334 KiloJoules 556 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 77 gram 1 gram |