culinaire zaken .nl |
Sate Manis van runderhaas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 7 2 2 2 1 1 1 - |
gram teentje theelepel theelepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak |
runderhaas knoflook komijn ketoembar ketjap (manis) ui suiker tamarinde zout | ||
Berei- ding |
U wrijft ui, knoflook, ketoembar, djinten, tamarinde, zout en suiker naar smaak, in de vijzel fijn. U doorkneedt het vlees goed met deze massa en u laat de ketjap nog een halfuur afgedekt staan (marineren). U rijgt het vlees aan satepennen of stokjes - aan iedere pen 4 - en u roostert ze in open vuur tot er wat donkere randjes aankomen. U serveert het vlees met een gado-gadosaus of een scherpe sojasaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 797 KiloJoules 190 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 33 gram 1 gram |