culinaire
zaken
.nl
Sate Manis van runderhaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
7
2
2
2
1
1
1
-
gram
teentje
theelepel
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
runderhaas
knoflook ingrediënt info
komijn
ketoembar
ketjap (manis)
ui ingrediënt info
suiker
tamarinde
zout
Berei-
ding
U wrijft ui, knoflook, ketoembar, djinten, tamarinde, zout en suiker naar smaak, in de vijzel fijn. U doorkneedt het vlees goed met deze massa en u laat de ketjap nog een halfuur afgedekt staan (marineren). U rijgt het vlees aan satepennen of stokjes - aan iedere pen 4 - en u roostert ze in open vuur tot er wat donkere randjes aankomen. U serveert het vlees met een gado-gadosaus of een scherpe sojasaus.
Voedings-
waarde
Energie797 KiloJoules
190 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
33 gram
1 gram