culinaire zaken .nl |
Sapi Daging Boemboe Bali II (Scherp gekruid rundvlees uit Bali) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 250 150 6 2 2 1 1 0.50 0.25 |
deciliter gram gram stuks eetlepel teentje stuks eetlepel theelepel eetlepel |
water rundvlees boter (bak-) peper (rood) olie (zonnebloem-) knoflook ui ketjap (manis) djahe suiker | ||
Berei- ding |
Het rundvlees koken, in kleine plakjes snijden en in boter bruin braden. De kruiden fijnwrijven en in olie fruiten. De plakjes gebraden vlees, ketjap, suiker en het water toevoegen en alles samen laten smoren, tot het water verdampt is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2391 KiloJoules 569 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 13 gram 1 gram |