culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Ebbie Kering (Sambal van drooggebakken gedroogde garnalen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 2 1 1 1 - |
gram eetlepel teentje stuks stuks eetlepel naar smaak |
garnaal (gedroogd) olie (zonnebloem-) knoflook peper (rood) ui suiker zout | ||
Berei- ding |
De garnalen worden in kokend water geweekt, waarna u ze laat uitlekken en fijnstampt in de vijzel. U bakt de garnalen licht (in de wadjan) zonder olie, onder goed roeren. Nu mengt u twee eetlepel olie door de garnalen en u blijft goed roeren tot ze goudgeel zien. Vervolgens snijdt u ui, knoflook en lombok fijn. U fruit ze in een eetlepel olie. U mengt de kruiden door de gebakken ebbie en u brengt het geheel op smaak met zout en suiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 396 KiloJoules 94 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 0 gram 1 gram |