culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Ebbie Kering
(Sambal van drooggebakken gedroogde garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
2
1
1
1
-
gram
eetlepel
teentje
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
garnaal (gedroogd)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
suiker
zout
Berei-
ding
De garnalen worden in kokend water geweekt, waarna u ze laat uitlekken en fijnstampt in de vijzel. U bakt de garnalen licht (in de wadjan) zonder olie, onder goed roeren. Nu mengt u twee eetlepel olie door de garnalen en u blijft goed roeren tot ze goudgeel zien. Vervolgens snijdt u ui, knoflook en lombok fijn. U fruit ze in een eetlepel olie. U mengt de kruiden door de gebakken ebbie en u brengt het geheel op smaak met zout en suiker.
Voedings-
waarde
Energie396 KiloJoules
94 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
0 gram
1 gram