culinaire zaken .nl |
Rempah Goreng III (Pikante gehaktballetjes stijl Kon. Marine) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 75 4 2 2 1.50 1 1 1 1 0.25 - - |
gram gram stuks stuks theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) kokos kemirie (noot) ei (kip) sambal oelek ketoembar knoflook (poeder) djahe ui (poeder) laos (poeder) sap (citroen-) ketjap (manis) zout | ||
Berei- ding |
Kemiris raspen. We gebruiken maar 5 druppels citroensap. Meng alle ingredienten goed door elkaar. Vorm hiervan kleine balletjes gehakt en bak ze in olie of boter goudbruin. Serveren bij de nasi of rijsttafel. Ook als snack met een katjangsaus zijn ze niet te versmaden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1556 KiloJoules 370 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 17 gram 3 gram |