culinaire
zaken
.nl
Rempah Goreng III
(Pikante gehaktballetjes stijl Kon. Marine)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
75
4
2
2
1.50
1
1
1
1
0.25
-
-
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
kokos
kemirie (noot)
ei (kip)ingrediënt info
sambal oelek
ketoembar
knoflook (poeder) ingrediënt info
djahe
ui (poeder) ingrediënt info
laos (poeder)
sap (citroen-)
ketjap (manis)
zout
Berei-
ding
Kemiris raspen. We gebruiken maar 5 druppels citroensap. Meng alle ingredienten goed door elkaar. Vorm hiervan kleine balletjes gehakt en bak ze in olie of boter goudbruin. Serveren bij de nasi of rijsttafel. Ook als snack met een katjangsaus zijn ze niet te versmaden.
Voedings-
waarde
Energie1556 KiloJoules
370 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
17 gram
3 gram