culinaire zaken .nl |
Rempah Goreng II (Gehaktballetjes met kokos) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 1 - - - |
gram gram stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) kokos (geraspt) ei (kip) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Meng het gehakt met de kokos, zout, peper, nootmuskaat en het geklutste ei. Kneed alles goed tezamen en draai er balletjes van ter grootte van soepballen. Bak ze in de olie knappend bruin en laat ze uitlekken. Opdienen in een schaaltje. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1659 KiloJoules 395 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 12 gram 2 gram |