culinaire zaken .nl |
Rempah Goreng Diana (Pikante gehaktballetjes stijl Diana) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 4 1 1 1 - - |
gram teentje theelepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (half-om-half) knoflook sambal oelek ketchup (tomaten-) ketjap (manis) ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Kneed het gehakt met het rauwe ei, sambal, tomatenketchup, fijngeperste knoflook, ketjap, zout en peper goed door elkaar. Daarna paneermeel toevoegen en vermengen tot er stevige balletjes van gedraaid kunnen worden. De balletjes kunnen naar keuze in de boter of olie goudbruin gebakken worden. Warm als koud op te dienen. Altijd een succes bij een borrel of feestje. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1860 KiloJoules 443 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 21 gram 0 gram |