culinaire zaken .nl |
Petjel Godok (Gekruid rund- of varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 300 5 4 2 2 1 1 - |
deciliter gram centimeter stuks stuks teentje stuks theelepel naar smaak |
water rundvlees santen (blok) kemirie (noot) peper (rood) knoflook ui sap (citroen-) zout | ||
Berei- ding |
De ui wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. We gebruiken 2 rode of 2 groene lomboks. Kook het vlees zacht, snij het dan in lapjes en strooi er zout en citroensap over. Stamp vervolgens met de stamper de lapjes bijna uit elkaar. Maak een saus van 4 deciliter heet water, de santen, fijngehakte lomboks, kemiris, knoflook en ui. Leg de vlees lapjes in deze saus en kook het vlees bijna droog. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1493 KiloJoules 355 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 17 gram 2 gram |