culinaire zaken .nl |
Petjel Ajam (Kip in gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 5 3 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram deciliter stuks teentje stuks stuks theelepel theelepel theelepel naar smaak |
kip santen kemirie (noot) knoflook ui sereh (vers) trassi kentjoer (poeder) sap (citroen-) zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken gare kip. Maak de kemiris met ui en knoflook heel fijn. Doe de overige kruiden erbij en roer de santen erdoor. Verwarm dit op een zacht vuur, terwijl men goed blijft roeren. Doe de kip in een schaal en giet er de saus overheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2218 KiloJoules 528 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 42 gram 3 gram |