culinaire zaken .nl |
Pakora (Gefrituurde groente knoedels) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Frituren | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
185 16 5 2 2 2 2 2 1 1 - |
gram gram stuks stuks stuks stuks theelepel theelepel stuks stuks naar smaak |
meel (kikkererwt-) meel (zelfrijzend bak-) ui (voorjaars-) aardappel ui tomaat garam masala gember (bak-) peper (Chili-,rood) aubergine zout | ||
Berei- ding |
Schil de aardappels, haal er de kook over en snij ze in zeer kleine blokjes. Hak de uien met de lenteuitjes, chilipeper, aubergine en de tomaten fijn. Meng met de kikkererwtenmeel, zelfrijzend bakmeel, zout, de garam masala en de gember. Voeg zoveel water toe als nodig is om een glad, samenhangend beslag te vormen. Verhit de frituurolie, schep het beslag er in porties ter grootte van een walnoot in en laat diep goudbruin frituren. Laat goed uitlekken en dien op met muntchutney. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 422 KiloJoules 100 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 4 gram 6 gram |