culinaire zaken .nl |
Opor Ajam IV (Kip in gekruide kokossaus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.50 5 4 2 1 1 0.50 0.50 0.25 0.10 - |
kilogram deciliter stuks stuks teentje theelepel stuks theelepel theelepel eetlepel eetlepel naar smaak |
kip santen ui kemirie (noot) knoflook laos (poeder) sereh (vers) trassi ketoembar asem (water) suiker zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden gesnipperd. De kip wordt schoongemaakt en in haar geheel met de fijngemaakte kruiden en santen zacht gekookt. Voor de smaak kan men er een blaadje djeroek poeroet bij doen. Dit gerecht mag niet al te droog zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3220 KiloJoules 767 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 80 gram 5 gram |