culinaire
zaken
.nl
Opor Ajam III
(Kip in gekruide kokossaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
10
4
4
4
2
2
1
1
1
0.50
0.25
-
kilogram
centimeter
stuks
centimeter
stuks
teentje
schijf
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
kip
santen (blok) ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
sereh
kemirie (noot)
knoflook ingrediënt info
laos (vers)
djeroek poeroet
ketoembar
suiker
trassi
asem (water) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak de kip schoon. Snij de uien en knoflook fijn en stamp alle kruiden fijn. Kook de kip met alle ingredienten in ruim water gaar. Laat het gerecht niet droog koken. Met dezelfde kruiden kan men opor van eend maken. De kooktijd is dan wat langer, waardoor wat vaker wat water toegvevoegd moet worden.
Voedings-
waarde
Energie3365 KiloJoules
801 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
80 gram
3 gram