culinaire zaken .nl |
Opor Ajam III (Kip in gekruide kokossaus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 10 4 4 4 2 2 1 1 1 0.50 0.25 - |
kilogram centimeter stuks centimeter stuks teentje schijf stuks theelepel eetlepel theelepel eetlepel naar smaak |
kip santen (blok) ui (rood) sereh kemirie (noot) knoflook laos (vers) djeroek poeroet ketoembar suiker trassi asem (water) zout | ||
Berei- ding |
Maak de kip schoon. Snij de uien en knoflook fijn en stamp alle kruiden fijn. Kook de kip met alle ingredienten in ruim water gaar. Laat het gerecht niet droog koken. Met dezelfde kruiden kan men opor van eend maken. De kooktijd is dan wat langer, waardoor wat vaker wat water toegvevoegd moet worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3365 KiloJoules 801 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 80 gram 3 gram |