culinaire zaken .nl |
Nasi Poeli (Rijst met kip) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 600 - - |
kilogram gram naar smaak naar smaak |
kip rijst nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
Kook de kip in ruim water met het zout en de nootmuskaat. Wanneer er schuim op de bouillon staat, eraf scheppen. De gare kip uit de bouillon halen en de rijst in deze bouillon koken. De rijst af en toe omroeren en glad strijken. De rijst opdienen met de in stukken gesneden kip. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4317 KiloJoules 1028 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 124 gram 86 gram 2 gram |