culinaire
zaken
.nl
Nasi Goreng II
(Gebakken rijst op zijn indo-europees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
100
100
100
50
50
2
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
theelepel
teentje
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
rijst ingrediënt info
varkensvlees
spek (rook-,mager)
ham (achter-)
garnaal (Hollands,gepeld)
prei
trassi
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
djahe
ketjap (manis)
zout
Berei-
ding
Kook de rijst droog en gaar. Snij het varkensvlees, gerookt spek, ham en prei in reepjes van anderhalve centimeter (julienne) Fruit in wat olie de kruiden en voeg hierna het gesneden spek en vlees toe. Als laatste de ham en garnalen. Het geheel enkele minuten aanbraden onder voortdurend omscheppen. Het gebraden mengsel uit laten lekken in een zeef en het overtollige vocht opvangen. Hierin gaat men de rijst aanbraden en het vleesmengsel toevoegen. Enige minuten laten doorbakken. Op smaak brengen met wat zout en ketjap. De nasi goreng op een schaal doen en garneren met prei.
Voedings-
waarde
Energie2674 KiloJoules
637 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
103 gram
28 gram
2 gram