culinaire zaken .nl |
Nasi Goreng II (Gebakken rijst op zijn indo-europees) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 100 100 100 50 50 2 1 1 1 - - |
gram gram gram gram gram gram theelepel teentje theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
rijst varkensvlees spek (rook-,mager) ham (achter-) garnaal (Hollands,gepeld) prei trassi knoflook sambal oelek djahe ketjap (manis) zout | ||
Berei- ding |
Kook de rijst droog en gaar. Snij het varkensvlees, gerookt spek, ham en prei in reepjes van anderhalve centimeter (julienne) Fruit in wat olie de kruiden en voeg hierna het gesneden spek en vlees toe. Als laatste de ham en garnalen. Het geheel enkele minuten aanbraden onder voortdurend omscheppen. Het gebraden mengsel uit laten lekken in een zeef en het overtollige vocht opvangen. Hierin gaat men de rijst aanbraden en het vleesmengsel toevoegen. Enige minuten laten doorbakken. Op smaak brengen met wat zout en ketjap. De nasi goreng op een schaal doen en garneren met prei. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2674 KiloJoules 637 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 103 gram 28 gram 2 gram |