culinaire zaken .nl |
Nasi Ajam (Rijst met kip) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 1.50 0.50 - |
kilogram gram deciliter stuks naar smaak |
kip rijst santen kaneel (stokje) zout | ||
Berei- ding |
De kip wordt in haar geheel met de santen, kaneel en zout bijna gaar gekookt. De rijst wordt in een stomer halfgaar gestoomd. Daarna de rijst met de kippenbouillon mengen. Nadat de bouillon goed in de rijst getrokken is, wordt de rijst opnieuw in de rijststomer gedaan en verder gaar gestoomd. Tenslotte wordt de kip op een schotel gedaan en bedek haar met de warme rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4514 KiloJoules 1075 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 107 gram 86 gram 3 gram |